Psihoterapie Adolescenți

Adolescența este o etapă memorabilă din viața fiecărei persoane, dar și a tuturor părinților.

Este o perioadă crucială în dezvoltarea umană, în jurul căreia s-au creeat enorm de multe mituri, care, de cele mai multe ori ghidează modul în care ne raportăm la adolescenți.

Nu este cazul.

La fel ca și adulții, și adolescenții pot suferi de probleme de natură mentală. Fie că vorbim de o anxietate, depresie sau tulburare de personalitate, adolescenții pot avea nevoie de suport psihoterapeutic. Din cauza miturilor formate în jurul adolescenței, aceste nevoi ale lor pot fi ignorate. Putem avea tendința de a da vina pe ”hormoni„ ”imaturitate„ sau chiar ”răsfăț„ în loc să discutăm deschis nevoile lor și problemele cu care se confruntă.

În cadrul psihoterapiei cu adolescenți, munca mea se axează pe identificarea nevoilor și a dificultăților cu care se confruntă adolecentul, trecând peste miturile vârstei.

Într-adevăr, până și la nivel cerebral adolescentul este diferit de adult (pentru detalii, mergeți la secțiunea Blog sau CLICK AICI), dar acest lucru nu ar trebui să creeze discriminare, ci înțelegere.

Cum știu dacă adolescentul meu are nevoie de psihoterapie?

Discutați. Deschis, liber. De la o persoană la alta.

Se poate începe cu o singură ședință, după care adolescentul va decide dacă dorește să continue cu același psihoterapeut sau nu. În cazul terapiei cu adolescenții relația terapeutică este foarte importantă. Nu contează experiența psihoterapuetului în acest caz, ci capacitatea de a creea o relație terapeutică și deschiderea de a munci.