Despre

Nu ești sigur că este momentul să mergi la psiholog?

Pe parcursul vieții fiecăruia apar evenimente neașteptate, stresul, neliniște și altele care ne fac să ne simțim copleșiți de situație, triști sau îngrijorați. Nimeni nu este imun la astfel de trăire, stări și evenimente.

Uneori aceste probleme se pot rezolva de către persoana în cauză, prin diferite metode. Însă alteori, observăm tipare pe care nu reuțim să le schimbăm, adâncindu-ne în problemă.

Cum ne dăm seama că nu mai putem rezolva singuri problema?

Atunci când resursele personale nu sunt suficiente pentru a face față. Terapia este adesea cea mai eficientă cale de a depăși problemele emoționale și comportamentale.

În demersul psihoterapeutic, personajul principal ești TU. Psihoterapeutul este persoana care are pregătirea necesară sa te ghideze spre obiectivele dorite. De aceea relația terapeutică este cea mai importantă în acest proces.

Când am nevoie de un psihoterapeut?

Asociația Americana de Psihologie sugerează luarea in considerare a psihoterapiei atunci când:

  • Iți este afectată semnificativ viața/ un domeniu al vieții;
  • Problema ta ți-a afectat negativ munca, școala, relațiile;
  • Te gândești zilnic la problema ta, minim o ora/zi;
  • Problema îți provoacă rușine și te face sa te izolezi de ceilalti;
  • Problema a determinat scădera calității vieții.

Ce zic cifrele?

Conform estimărilor, 1 din 3 persoane va avea la un moment dat în viață o problemă psihică. În prezent doar 40% dintre aceștia cer ajutor de specialitate. Netratată, problema psihică se agravează și se poate croniciza.

Simt că nu merge terapia, nu se întâmplă nimic și terapeutul nu mă înțelege, ce fac?

Relația psihoterapeut-pacient este cea mai importantă. Fără ea, de cele mai multe ori procesul psihoterapeutic nu avansează. Este adevărat că există situații în care psihoterapeutul nu se potrivește sau nu a reușit să creeze o relație psihoterapeutică cu tine, pacientul.

Ce poți face?

Simplu. Să comunici. În acest mod psihoterapeutul poate modifica modalitatea de abordare sau să te recomande la altcineva care ar putea fi mai compatibil cu tine și nevoile tale.

Pentru detalii, consultați detaliile de contact!